czwartek, 2 lutego 2017

Co zrobić z tofu? Cz. 2

Pasta z tofu i suszonych pomidorów - to absolutny hit, który od kilku dni jem codziennie na śniadanie. Prosta w przygotowaniu, przepyszna, przechowuję w lodówce około 4 dni. Zróbcie.

Składniki na kilkanaście kanapek:
1 opakowanie tofu (180 g)
około 10 płatków suszonych pomidorów z zalewy
4 łyżki zalewy z suszonych pomidorów - można zamiast tego dodać oliwę
szczypta soli
Moje suszone pomidory były z dodatkiem pestek z dyni, więc również wrzuciłam ich kilka do masy. Można również dodać np. dwie łyżki pestek słonecznika.

Wszystkie składniki miksuję przez kilka minut. W razie potrzeby dosalam. Wszystko :)

1 komentarz:

  1. Jakie tofu? Tofu tofu nie równe 😅 Zakładam, że z niełuskanej soi.. .

    OdpowiedzUsuń