Sałatka z porów, jabłek i groszku to genialna potrawa, którą robi się w 5 minut. Można się nią najeść, więc w towarzystwie kromki chleba często ostatnio bywa moim daniem obiadowym. A że sezon na pory i jabłka w pełni, warto spróbować.
Do sałatki zamiast tradycyjnego majonezu używam wegańskiego sojonezu. Nie opracowałam jeszcze własnego przepisu, bo na blogu Połykaj z Surri, znalazłam genialny sojonez, który zawsze wychodzi.
Składniki:
biała część pora
dwa jabłka
puszka groszku
4 łyżki sojonezu
sól
pieprz
- Obrane jabłka trzemy na tarce o grubych oczkach.
- Mieszamy ze sobą posiekanego pora, starte jabłka, odsączony groszek, szczyptę pieprzu oraz 4 solidne łyżki sojonezu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz