UWAGA! BLOG PRZENIESIONY POD ADRES WWW.WYSZUKANYSMAK.COM! ZAPRASZAM!
Kolejne ciasteczka, które wygrywają Weganogarnię, są bajecznie proste w przygotowaniu i smakują każdemu, kto nie boi się tłuszczu palmowego, glutenu i cukru!
Kolejne ciasteczka, które wygrywają Weganogarnię, są bajecznie proste w przygotowaniu i smakują każdemu, kto nie boi się tłuszczu palmowego, glutenu i cukru!
Składniki:
3 łyżki masła orzechowego
1/2 kostki margaryny
1/2 łyżeczki sody
1 szklanka cukru
2 szklanki mąki
- Nastawiamy piekarnik na 175 stopni.
- Masło, margarynę, sodę i cukier ucieramy w misce na gładką masę.
- Stopniowo dodajemy mąkę, aż powstanie gładkie ciasto, które łatwo odchodzi od rąk, ale nie kruszy się.
- Z ciasta formujemy kulki o średnicy około 4 cm, lekko spłaszamy je w dłoniach i układamy na blasze zachowując między nimi odstępy około 3-4 cm.
- Pieczemy 15 minut.
Smacznego :)
Jaki fajny przepis!Bardzo lubię piec ciasteczka!Zaraz spisuje przepis i biorę się za pieczenie!!
OdpowiedzUsuńWyśmienite!
OdpowiedzUsuń