czwartek, 22 września 2011

Szybko, szybko, jestem głodna!

Szybkie ryżotto. Bo umrę z głodu!

Potrzebujemy:
Ryżu brązowego - 1 torebka
Marchewki jednej
Pieczarek kilka (4 miałam ja)
Pooooora 9 cm
Pomidora jednego
Przeciera pomidorowego
Soli, pieprzu cytrynowego oraz normalnego
Curry!!!


Ryż do wody wrzucamy, gotujemy.
Por kroimy w plasterki.
Marchewkę trzemy na tarce o dużych oczkach lub kroimy w talarki cienkie.
Pieczarki kroimy również.
Por, marchewkę oraz pieczarki wrzucamy na patelnię z odrobiną oliwy, tam niech sobie poskwierczą minut kilka(naście).
Jaj już poskwierczały, woda z pieczarek wyparowała mniej więcej, dodajemy pokrojonego pomidora, łyżkę przecieru pomidorowego, lub też dwie jak kto lubi. Trochę wody ażeby za gęste nie było. Mieszamy. Ryż ugotowany dodajemy. Przyprawiamy.
Jemy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz